logo

Geri git   Film indir, Dizi indir, Oyun indir, Mp3 indir, Program indir » Oyun İndir » Oyun Anlatımları ve İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Oyun Anlatımları ve İncelemeleri Oyun Anlatımları ve İncelemelerini Burada Bulabilirsiniz..

Seçenekler Arama Stil
Alt 02-11-2011, 13:52   #1
qaripboy
Master Oyuncu

Tesekkür: 16
1 Mesaja Tesekkür Edildi
qaripboy is on a distinguished road
Exclamation The Sims: Makin Magic

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ah sevgili Sim’lerim. Size ev bark yaptım, sevgili buldum, ev partileri düzenledim, meşhur ettim, Acun’la Rio’ya bile gönderdim ama yetmedi değil mi? Şimdi de büyü işine bulaşacağınız tuttu. Öyle olsun…

The Sims’in bu yedinci genişleme paketinde açıkçası ilk genişleme paketi Livin’ Large’daki kimya setinden çok da fazlasını bulmayı ummuyordum. Hâlâ da tam olarak yanıldığımı düşünmüyorum (ya da tükürdüğümü yalamıyorum) ama Makin’ Magic’in şimdiye dek çıkmış Sims eklentileri içinde en orijinal fikirlilerden biri olduğu kesin.

Oyuna kapımıza bırakılan gizemli bir paketle başlıyoruz. İçinden çıkanlarsa büyücülük kariyerimizin ilk hediyeleri. Eğer hazırsanız kutudan çıkan büyü tariflerindeki malzemeyi toplayarak ufak tefek büyüler yapmaya başlayabilir ya da oyuna yeni eklenen mekânımız Magic Town’a giderek işi yerinde öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Biz şimdi ikincisini yapalım.

Her Sims eklentisiyle birlikte gelen yeni dış mekanlar arasında Magic Town’ı rahatlıkla gözüme en hoş görüneni olarak seçebilirim. Altı farklı performans alanından oluşan bu büyü merkezinin işlevi aslında örneğin Superstar’daki Studio Town’dan çok da farklı değil. Büyü yapma kapasitenize bağlı olarak bu altı mekandan birine gidip kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Yalnız burada farklı olarak devreye “magic coin” denen bir çeşit para giriyor. Ne kadar çok jeton (bu kelimeyi seçerken çok zorlandım) toplarsanız sadece Magic Town sınırları içinde geçerli olmak kaydıyla o derecede zenginsiniz. İsterseniz gidip büyülü eşyalar ya da büyü için kullanacağınız malzemeler satın alırsınız, isterseniz de Magic Town’a yerleşirsiniz. Yani evet, ilk kez Sims’de ara sıra ziyaret ettiğimiz bir bölgeye yerleşme şansımız da oluyor.

Superstar’daki gibi burada da işimizde başarılı bir isim olmak için standart Sim becerilerimizi adım adım geliştirmek zorundayız. Özellikle “mantık” bu oyunda öne çıkan bir karakter özelliği.
Oyundaki büyüler başlangıçta epey uyduruk ve sıradan görünebilir ama siz geliştikçe oyunun yaratıcılığı da artıyor sanki. Kişisel ilişkilerinizi yoluna koymaktan, ev işlerini kolaylaştırmaya bir ton büyü çeşidi var. Adeta birer hile kodu gibi yaparken suçluluk hissettiren ama doğru kullanıldığında pek faydalı olabilecek şeyler bunlar. Ya doğru kullanmazsanız? İşte o zaman başınız belaya girebiliyor. Örneğin büyülemek için gözünüze kestirdiğiniz birisi varsa öncelikle o kişinin mood’uyla yapacağınız büyünün uyuşup uyuşmadığına bakmalısınız. Olmadık bir anda denerseniz ilişkiniz “fatal error” verebilir, geri dönüşü de olmaz.

Bu yönüyle Makin Magic’in Sims’e olumlu bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar “evcilik oyunu” gözüyle bakılan Sims serisinin çeşitli parametrelerin hesap edilerek oynanması gereken bir strateji oyunu havasına kavuşması hoş olmuş. Ayrıca, örneğin bir büyüyü ilk kez yaptığınızda sonucunun ne olacağını bilemiyorsunuz ve bu insana gerçekten bir şeyler keşfettiği hissi verdiği için iyi.

Magic Town’la birlikte gelen bir hoşluk da satıcılar. Küçük dükkanlarında büyü malzemesi satan bu Sim’leri iyice belleyip hangisiyle ne ticareti yapabileceğinizi öğrenmenizde fayda var. Ayrıca çok özel kimi malzemeleri parasını (jeton) vererek de satın almanız mümkün olmayabiliyor. Sizden belli görevleri yerine getirmenizi isteyen esnaflarla tanıştığınızda “bu ne sululuk” demeyesiniz diye şimdiden uyarmış olalım.

Toparlamak gerekirse (gerekiyor evet) Sims eklentileri serisi bence Makin Magic’le iyi bir kapanış yaptı. Maxis’in eklenti paketi anlayışının da Sims’le paralel olarak yeterince genişlediğini gördük.
Paylaş
Beni yalnız bırakın..... İmza Rrobinson Crouse
daha fazlası için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Uploadcıyımdır Dikkat DownLoadcıyla karıştırmayın!!
qaripboy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil