logo

Geri git   Film indir, Dizi indir, Oyun indir, Mp3 indir, Program indir » Oyun İndir » Oyun Anlatımları ve İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Oyun Anlatımları ve İncelemeleri Oyun Anlatımları ve İncelemelerini Burada Bulabilirsiniz..

Seçenekler Arama Stil
Alt 01-01-2010, 22:07   #1
DaNgErOuS
Master Oyuncu

DaNgErOuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 227
298 Mesajina 405 Tesekkür Aldi
DaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond repute
DaNgErOuS - AİM üzeri Mesaj gönder
Standart Command & Conquer: Red Alert 3

Bu oyun için “Oyun neşelidir kendini ciddiye almıyor o zaman oynaması da çok kolaydır” diye düşünmeyin. Kara hava ve deniz olarak rol değiştiren üniteler sayesinde oyunda stratejik çeşitlilik var. Pek çok açıdan klasik RTS olsa da oyuna üçüncü taraf olarak Japon İmparatorluğu’nun dahil edilmesiyle dengeler tamamen değişmiş durumda. Sözü hiç uzatmadan sadede gelelim Xbox 360’da RTS oynanır mı oynanırsa nasıl oynanır? Ayrıca grafikler ve sesler nasıl? Valla oyunun grafikleri PC ile kıyaslandığında iyice bulanık kalıyor. Ünite detaylarını seçmek pek mümkün değil; hoş PC’de de üniteler arzu ettiğimiz kadar detaylı değildi; ama bu durum Xbox 360’da ve geniş ekran LCD’de iyice ortaya çıkıyor. Efektler ise bambaşka Tesla Trooper’ların elektrik akımları düşman üssünü mahveden süper silahlar su efektleri ve patlamalar harika; oyunun grafiklerinin yüz akı bunlar!
Gamepad’le strateji

Hardcore bir PC oyuncusu olarak konsollarda ne RTS ne de FPS oynamayı hiç sevmiyorum. Geçenlerde Tom Clancy’s EndWar çıktı da sonunda “Vay be!” dedim ne güzel kontrol sistemi! Mikrofon - gamepad ikilisini bir arada kullanıp hızla ve etkili bir şekilde oyun oynamak harika bir değişiklik oldu. Konsollarda ve hatta PC’de yeni bir tür RTS doğdu diyebilirim. Bu kontrol sistemi yeni oyunlarda kullanılırsa konsollarda RTS için umut var demektir. RA3 için de yapılan açıklamada konsollara özel bir kontrol sistemi üzerinde çalışıldığını duymuş biraz meraklanmıştım. Beklentim pek de büyük değildi iyi ki de değilmiş. Olay tek tuşla açılan dairesel bir menü ve bu menüye eklenen farklı tipte üniteleri seçebilme özelliği olmuş. Bütün özel güçler teknoloji geliştirme ünite basma ve grup seçme işlemleri buradan hızlı bir şekilde halledilebiliyor. “Tık tık tık” diye işinizi görüyorsunuz hiç de fena değil. Ama sorun zaten üs yönetimi değil grup seçmeler bu menü sayesinde başarılı olsa da ekranda gördüğünüz ünitelere tıklayıp doğru üniteleri doğru düşmanlara saldırtmak veya ileri - geri az hareket ettirip mikro yapmak problem teşkil ediyor. Neden konsolda klasik RTS olmaz? İşte bu yüzden olmaz! Oyunda topyekun güçlerimizi X’e çift tıklayarak “seçmek” yine A’ya çift tıklayarak “Attack Move” yani “yürü” yürürken de yolunun üzerine düşman varsa “dur öldür ve yoluna devam et” komutunu rahatlıkla kullanabiliyoruz. Sorun şu ki bu oyun Red Alert 2 değil...
Kaynak toplama

RA2 ile RA3 farklarından biri de kaynak toplama sisteminin hadım edilmiş olması. Oyunu konsola da çıkarmayı başından beri planladıkları için alışıp sevdiğimiz klasik Harvester’lı kaynak toplama sistemini ortadan kaldırmışlar. Artık madenin önünde belirlenen yere rafineri koyuyoruz kamyonumuz giriyor maden dolu çıkıyor bunu tekrarlıyor tekrarlıyor ve tekrarlıyor...
Uzun sözün kısası Red Alert 3 Xbox 360’da PC’de olduğundan daha zayıf bir oyun. PC’de dönüşebilen üniteler ve stratejik çeşitlilik bu açıkları kapatıyordu. Oynanabilirliği gamepad’e rağmen iyi sayılır ama RA3’ün güçlü yanı olan mikro ağırlıklı multiplayer oyunlar için yetersiz. Deneyip bir süre eğlenebileceğiniz kaliteli bir oyun ama türü sevmiyorsanız çok bir şey kaçırmış sayılmazsınız.
RTS seviyorsanız PC’de oynayın “ille konsolda istiyorum” derseniz alışılmışın dışına çıkan EndWar’u deneyin. Yok hala klasik RTS diye tutturursanız sizi o zaman Red Alert 3’e havale ederim çünkü PC’dekinden grafik ve oynanabilirlik açısından geri kalıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Paylaş

Paylaştığım Bütün Oyunlar Programlar Veya Benzeri Şeyler Alıntıdır.Sorumluluk kabul etmiyorum,ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım..
DaNgErOuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
DaNgErOuSKullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
BlacKDeviL (01-01-2010)
Alt 01-01-2010, 22:48   #2
BlacKDeviL
Master Oyuncu

BlacKDeviL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 38
31 Mesajina 43 Tesekkür Aldi
BlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond repute

Teşekkürler Güzel Paylaşım

İLETİŞİM

blackdevil@oyunfrm.net

BlacKDeviL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil