logo

Geri git   Film indir, Dizi indir, Oyun indir, Mp3 indir, Program indir » Oyun İndir » Oyun Anlatımları ve İncelemeleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Oyun Anlatımları ve İncelemeleri Oyun Anlatımları ve İncelemelerini Burada Bulabilirsiniz..

Seçenekler Arama Stil
Alt 01-01-2010, 23:06   #1
DaNgErOuS
Master Oyuncu

DaNgErOuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 227
298 Mesajina 405 Tesekkür Aldi
DaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond reputeDaNgErOuS has a reputation beyond repute
DaNgErOuS - AİM üzeri Mesaj gönder
Standart Championship Manager 2010

Sene 1993 aylardan yine bir Eylül ve efsane doğuyor; Championship Manager. Amiga için çıkan ilk Championship Manager (CM) oyununu sanırım birçoğumuz oynamadık. Bu kitleye ben de dahilim. Paul ve Oliver Collyer kardeşlerin (artık Football Manager'i yapıyorlar) yarattığı bu efsane oyunla Türk oyuncuların tanışması (birçoğunun) 2000'li yılların başına gelir. Eski CM'cilerin kafasında canlanmıştır sanırım CM 01-02 günleri. Evet serinin tavan yaptığı oyundu ve gerçek bir simülasyondu. İnanması güç; ama 01-02 sezonunun oyununu hala oynayanlar var ve bir yerlerden çıkıp gelse CDsi ben de kurup en azından bir sezon bitiririm. Ve ardından CM 03-04 geldi; ancak ondan sonra CM eski kalitesini asla yakalayamadı. Bunun sebebi ise CM'nin yaratıcı ve yapımcılarının yani Sports Interactive'in Eidos'tan ayrılarak SEGA'yla anlaşmasıydı. 2005 yılından itibaren artık Football Manager vardı ve rakipsizdi. Ne ismiyle satış yapmaya çalışan yeni CM ne de Total Club Manager gibi sadece grafikleriyle öne çıkmaya çalışan menajerlik oyunları ona rakip olabiliyordu. Başarısız ve tutmayan oyunlar CM'yi yıpratmış olacaktı ki beklenen CM 2009 çıkmadı ve yapımcılar 2 sene boyunca CM 2010 için çalıştılar. Oyuna 25 lira olmasına ve Türkçe olmasına rağmen yine de şüpheyle yaklaşıyordum. Hayır hayır "ucuz etin yahnisi yenmez" sözüyle alakası yok. Eğer CM 2008 2007 2006 sürümlerini oynadıysanız bana hak verirsiniz zaten. Kafamdaki ön yargılar silinmiş midir sizce? Buyurun ona bakalım...

Hafiften üç boyutlu ve FM'ye göre daha cafcaflı menüleriyle bizi karşılayan CM'de 32 lig ve bunların alt ligleri bulunuyor. Tabii Turkcell Süper Lig Bank Asya Ligi ve Türkiye 2. Ligi de bunların arasında. Yazıda bu oyunu sık sık FM ile karşılaştırma olayına girebilirim; çünkü bu oyunlarda kıstas ve standart daima FM'dir. Oyunun başında klasik lig ve kulüp seçme ve profil yaratma kısımları var. Profil yaratırken pek ayrıntıya girilmemiş. Kişisel olarak sadece adımızı soyadımızı ve milletimi seçtikten sonra oyuna başlayabiliyoruz. Aslında burada daha fazla ayrıntıya girebilirlerdi nihayetinde bu bir futbol simülasyonu oyunu (TCM FIFA Manager serilerindeki gibi suyunu çıkarmadan tabii). Girerken fark ettiğim bir başka şey ise sanki veritabanının yüklenmesi FM kadar uzun sürmüyor ve fikstürler daha hızlı işliyor gibi. Bana öyle geldi belki de hayal gördüm. Yine dediğim gibi oyunun menülerinde üç boyutlu bir hava hakim bu benim içimi daralttı biraz ama yeni nesil oyuncular sevebilir de tabii. Menüleri çözmeniz ve anlamanız fazla zamanınızı almayacaktır. Her şey açık olarak ortada zaten ve kullanışlı menüler.

Bir futbol menajerliği oyunun temelinden yani veritabanından bahsetmek istiyorum. Championship Manager 2010'un veritabanı 2008'e göre bayağı yol kat etmiş. Tabii eksikler de yok değil. Örneğin bazı oyuncuların bazı özellikleri gerçekten çok saçma olmuş ve değerlendirmelerin 100 üzerinden yapılması kötü olmuş. Ayrıca as takım oyuncularını anladık iyi araştırmışsınız; ama biraz da altyapı oyuncularının üstüne eğilseydiniz ya. En basitinden son zamanlarda yıldızı parlayan Emre Çolak oyunda rezil bir konumda. Altyapı konusunda gözler FM'yi arıyor tabii. Ayrıca oyuncu ve menajer profillerini beğenmedim. Neden mi? Örneğin oyuncu profilindeki "Duran Toplar" sekmesinde üç özellik bulunuyor; Ölü Toplar Penaltı ve Taçlar. Ölü toptan kasıt nedir? Sanırım hem kornerler hem de frikikler. Belki basit bir ayrıntı gibi; ama aslında iki çok farklı şey bunlar. İyi korner kullanan bir oyuncu iyi frikik de kullanacak diye bir şey yok. Yani ikisi aynı başlık altında kategorize edilemez.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Paylaş

Paylaştığım Bütün Oyunlar Programlar Veya Benzeri Şeyler Alıntıdır.Sorumluluk kabul etmiyorum,ancak elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım..
DaNgErOuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
DaNgErOuSAdli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
BlacKDeviL (01-02-2010), DëŵŀĹŜĸŷ (01-02-2010)
Alt 01-02-2010, 09:19   #2
DëŵŀĹŜĸŷ
Program Yazıcısı

Tesekkür: 611
98 Mesajina 107 Tesekkür Aldi
DëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond reputeDëŵŀĹŜĸŷ has a reputation beyond repute
DëŵŀĹŜĸŷ - İCQ üzeri Mesaj gönder DëŵŀĹŜĸŷ - AİM üzeri Mesaj gönder DëŵŀĹŜĸŷ - MSN üzeri Mesaj gönder DëŵŀĹŜĸŷ - YAHOO üzeri Mesaj gönder

MAnager oyunlarında Fifa Maneger'den Sasmam Sizde sasmayın
DëŵŀĹŜĸŷ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2010, 09:30   #3
BlacKDeviL
Master Oyuncu

BlacKDeviL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 38
31 Mesajina 43 Tesekkür Aldi
BlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond reputeBlacKDeviL has a reputation beyond repute

Bu menejerlık Oyunlarını Hıc sevmiyorum ama elbet sevenler çoktur. Teşekkürler Coşkun

İLETİŞİM

blackdevil@oyunfrm.net

BlacKDeviL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler Arama
Stil